1Lunch: Warmterecord in Limburg

© iStock
* Waterschap Limburg schiet 'probleembevers' af* Actiegroep vliegveld MAA spant kort geding tegen Staat aan* Onderzoek naar dader doodgeschoten hond gaat door
Waterschap Limburg schiet 'probleembevers' af
De fauna van Limburg is een paar bevers armer. Waterschap Limburg heeft ingegrepen tegen de zogenaamde 'probleembevers' die veel schade aanrichten aan de natuur. Dit is opvallend, want dit is voor het eerst dat het zwaar beschermde diertje is doodgeschoten. Lees hier meer.
Actiegroep vliegveld MAA spant kort geding tegen Staat aan
De Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek heeft nu de daad bij het woord gevoegd. De actiegroep is het niet eens met het besluit van minister Cora van Nieuwenhuizen om het gebruik van de complete startbaan op Maastricht-Aachen Airport te gedogen. Lees hier meer.
© Björn Neplev
Onderzoek naar dader doodgeschoten hond gaat door
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de dader van de doodgeschoten hond Moos in de Voerstreek. De vraag is hoelang dat het nog duurt. Volgens de korpschef is de kans dat het onderzoek iets oplevert zeer klein. Lees hier meer.
Roda, VVV én MVV actief op transfermarkt
Een week voor het eind van de transferperiode is er nieuws bij meerdere Limburgse profvoetbalclubs. Roda JC raakt verdediger Frederic Ananou namelijk kwijt aan het Duitse FC Ingolstadt, dat daarvoor een transfersom betaalt aan de Kerkradenaren. Lees hier meer over die transfer. Ook provinciegenoten VVV en MVV hebben zaken gedaan, want Kelechi Nwakali verkast van Venlo naar Maastricht. MVV huurt hem net als vorig seizoen van Arsenal. Lees hier meer over die transfer.

Extreem zacht voor de tijd van het jaar

Het is woensdag zeer zacht voor de tijd van het jaar. Woensdagmiddag wordt het maximaal 14 à 15 graden, zo meldt Meteo Limburg. En dat is een nieuw warmterecord voor de 24ste van deze maand. Lees hier meer.