Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl

© Rene op de Laak
Klasgenoten, leraren en ouders hebben geschokt gereageerd na de zelfgekozen dood van een 11-jarige jongen uit Steyl. De jongen beroofde zichzelf zondagavond van het leven.
De reden en achtergrond van de zelfdoding zijn onbekend.

Gesprekken
De jongen uit Steyl zat op basisschool PassePartout in Tegelen. Op alle scholen in Tegelen en Steyl is maandagochtend gepraat over de gebeurtenis. Moeilijke gesprekken volgens Hans Soentjens, voorzitter van scholengemeenschap Kerobei waar de school onder valt: "Leerlingen begrijpen het niet, ze zitten met heel veel vragen. Kinderen zitten daarmee. De belangrijkste opdracht aan hulpverleners is nu om een veilige situatie te creëren, zodat kinderen die vragen kunnen stellen."

Onderzoek: Jongen (11) in Steyl nam eigen leven

Achtergrond

Het is nog niet duidelijk waarom de jongen uit het leven stapte. Uit rondvraag in de buurt blijkt dat het gezin uit Oost-Europa komt, hier naartoe gekomen is om te werken en sinds een paar jaar in Steyl woont. Op de school van de jongen waren er volgens Soentjens geen signalen dat het niet goed met de jongen ging. Maar de school gaat dit nu wel onderzoeken: "Wij gaan uiteraard bekijken hoe de begeleiding van deze jongen is geweest." Daarna bekijkt de school hoe ze hier verder mee om moet gaan.

Onderzoek

Volgens de politie komt er geen onderzoek naar de achtergronden van de jongen en het waarom van zijn dood. Dat doet de politie nooit bij zelfdoding.