Gazelle-goud voor DynaGroup, Numidia en Slangen Reizen

DynaGroup uit Sittard, Numidia uit Herten en Slangen Reizen uit Heerlen zijn in Breda gekroond tot snelst groeiende bedrijven van Limburg.
Ze wonnen een gouden FD Gazelle in hun eigen categorie. De drie bedrijven zijn in de voorbij jaren tegen de verdrukking in gegroeid met jaloers makende omzetstijgingen.
Zestien Limburgse collega-bedrijven ontvingen in Breda een reguliere Gazelle. Samen waren de negentien ondernemingen goed voor een gemiddelde omzetgroei van 287 procent over de afgelopen drie jaar.

DynaGroup

DynaGroup won de trofee voor de derde keer op rij met een gemiddelde omzetstijging van 57 procent. DynaGroup maakt sinds 1995 naam als reparateur voor kapotte mobieltjes. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een concern met een jaaromzet van een kleine 90 miljoen euro en 1200 werknemers.
Het bedrijf repareert nog altijd elektrische apparaten, maar zet steeds meer in op logistiek; de bezorging voor tal van webwinkels en bedrijven als Bol.com, CoolBlue, Nespresso, Vodafone, T-Mobile, Makro, Home24 en Samsung.

Numidia

In de categorie middelgrote bedrijven viel de eer te beurt aan Numidia BV, de handelaar in zuivelproducten uit Herten. Numidia genereerde een omzetgroei van gemiddeld 640 procent. Het bedrijf uit Herten is een wereldspeler op het gebied van zuivel: melkpoeder, boter, kaas. Het koopt de producten ergens ter wereld in, en laat ze dan bijvoorbeeld rechtstreeks in Marokko leveren. Een van de klanten is de overheid van Cuba.

Slangen Reizen

De omzetcijfers van alle genomineerde bedrijven tezamen vallen in het niet bij die van Slangen Reizen uit Heerlen. De touroperator, gespecialiseerd in busreizen (stedentrips, excursies, dagtochten), behaalde in de categorie kleine bedrijven een gemiddelde omzetgroei van maar liefst 3650 procent over de periode 2012-2014.
De Limburgse winnaars gaan naar de landelijke finale op 10 december in Den Haag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!