Jo Palmen uit Brunssum lijstduwer Lokaal Limburg

Het Brunssumse gemeenteraadslid Jo Palmen is lijstduwer van de nieuwe partij Lokaal Limburg.
Lokaal Limbug doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.

'Achterlijke Heinie'

Palmen kwam vorige week nog in opspraak toen hij tijdens de gemeenteraadsvergadering in Brunssum de burgemeester had uitgemaakt voor 'achterlijke Heinie' en 'ouwehoer'. Een meerderheid van de gemeenteraad diende daarop een motie van afkeuring in. Daarin staat dat de burgemeester raadslid Palmen het woord moet ontnemen of uit de raadszaal moet zetten als hij zich blijft misdragen.

Franssen

De lijsttrekker van de partij Lokaal Limburg is Raimond Franssen uit Klimmen. Franssen is op dit moment fractievoorzitter van de lokale partij Voerendaal Actief. Lokaal Limburg zegt als vertegenwoordiger van lokale partijen te willen fungeren in de Provinciale Staten. Daarom heeft de partij meerdere lokale politici op de lijst staan, zij schrijven ook mee aan het verkiezingsprogramma.

Universele Seniorenpartij

Lokaal Limburg is opgericht door de Universele Seniorenpartij (USP), nu een eenmansfractie in het Limburgs Parlement. De partij is ontstaan toen fractievoorzitter Albert Leppers zich eind 2013 afsplitste van 50plus.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!