Familie Ivana Smit blij met onderzoek naar haar dood

© Istock/Instagram
De familie van het Sittardse fotomodel Ivana Smit is blij dat justitie in Nederland een oriënterend onderzoek start naar haar dood.
Ivana overleed op 7 december na een val van een balkon in Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Belangrijk besluit

Haar oom Fred Agenjo, woordvoerder van de familie, realiseert zich dat ze er nog lang niet zijn, maar noemt het onderzoek een belangrijk besluit. "Dit is een eerste stap die we keihard nodig hebben. Al is het maar omdat zij het autopsierapport op gaan vragen. Iets wat ons als familie niet gelukt is", vertelt hij aan L1. Hij hoopt dat justitie in Nederland wat meer gewicht in de schaal legt, zodat de Maleisische autoriteiten in het vervolg beter meewerken aan het vinden van de exacte doodsoorzaak.

Middelpunt

De uitvaart van Ivana is zaterdag in Roermond. Hiervoor is gekozen, omdat zij in de Kapel in 't Zand gedoopt is en er nog altijd veel familie in de stad woont. Gehoopt wordt op veel bezoekers. "Ivana wilde altijd in het middelpunt van de belangstelling staan. Als het druk wordt dan hopen wij dat zij van bovenaf meekrijgt hoe belangrijk zij was in deze wereld en dat ze veel te vroeg gegaan is."