Dancefestival Brunssum krijgt in 2016 herkansing

© iStock
Burgemeester Luc Winants van Brunssum hoopt dat dancefestival Thuishaven volgend jaar wel kan doorgaan in het Schutterspark.
De gemeente gaf dit jaar geen vergunning omdat de veiligheid niet te garanderen valt.

Te laat begonnen
Volgens Winants komt dat onder meer doordat de Amsterdamse organisatie Thuishaven te laat is begonnen met de voorbereidingen. "Hopelijk kunnen we volgend jaar op tijd starten met het voorwerk", zei Winants voor de gemeenteraadsvergadering tegen Shirley Loth van Zwartkrijt Record. Zij bood 963 handtekeningen aan van mensen die willen dat het festival dit jaar toch doorgaat. Dat is volgens Winants nu niet meer mogelijk.

Spreektijd
Loth vroeg de burgemeester in open gesprek te gaan met de organisatoren. Die gelastte het festival af nadat de vergunning niet rond kwam. Loth kreeg spreektijd in de gemeenteraad en wees de politici op het belang van het festival voor cultuur, toerisme en economie.

1300 handtekeningen
Ze heeft een petitie voor het dancefeest op internet gezet, die in korte tijd door ruim 1300 mensen werd getekend. Die actie lijkt kansloos na de weigering van de gemeente. burgemeester Winants wijst erop dat politie, brandweer en gemeente zeer negatief adviseerden, nadat de organisatie ondanks herhaald aandringen afspraken niet nakwam en niet met een verbeterd veiligheidsplan kwam.

Lees ook:
Bijna duizend handtekeningen voor dancefeest Brunssum
Dancefeest Thuishaven in Brunssum afgelast
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!