Ruziënde Sjeng Kraft Kompenei splitst op

© Jean-Pierre Geusens
Drie bestuursleden van de Sjeng Kraft Kompenei (SKK) in Maastricht beginnen een eigen evenementenstichting. De SKK is organisator van onder meer de 11devande11de op het Vrijthof in Maastricht.
Het gaat om Jordie Nulens, Marcel Loozen en Petra Theunissen die volgens een persbericht van de SKK onlangs hun bestuurstaken hebben neergelegd.

Langslepende ruzie

De SKK gaat nu met een voorlopig bestuur verder met daarin Nicole van Wordragen, zangeres Beppie Kraft en Rob Knubben, de zoon van Beppie. Daarmee lijkt een einde te komen aan de langslepende ruzie binnen de Sjeng Kraft Kompenei.

Geld verdienen

De vertrokken bestuursleden kregen, volgens Dagblad de Limburger, ruzie met de familie Kraft omdat de zoon van Beppie geld zou verdienen aan het organiseren van het feest op 11 november op het Vrijthof. Ook was er onvrede omdat er nog nooit één cent van de winst is uitgekeerd aan een goed doel, terwijl dat oorspronkelijk wel de bedoeling was. Beide partijen namen juristen in de arm om een compromis te bereiken.

Eigen stichting

De drie vertrekkende bestuursleden gaan nu een eigen stichting oprichten en een nieuw, nog nader te bepalen, carnavalsevenement organiseren. Het trio heeft daarvoor geld gekregen uit het garantievermogen van de SKK.

Vader Beppie

Daarnaast komt er een gemeenschappelijk 'GoedeDoelenFonds' vernoemd naar accordeonist Sjeng Kraft, de vader van Beppie. Het fonds, gevuld met ruim 100.000 euro gaat de komende twee jaren gefaseerd bedragen uitkeren aan goede doelen. Het fonds zal worden beheerd door een commissie van vijf personen.