Bestuur Schouwburg Venray weer op sterkte

Archieffoto Schouwburg Venray. © Mijntje Wismans
Met de benoeming van twee nieuwe leden is het bestuur van Schouwburg Venray weer op volle sterkte.
De nieuwkomers zijn Hay Freriks en Teun den Dekker. Met Marita Muller vormen zij vanaf 1 januari 2017 het bestuur. Voorzitter is Freriks. De raad van bestuur transformeert in de loop van het jaar in een raad van toezicht, die zich minder met de dagelijks leiding bemoeit.

Bestuurscrisis

Met de benoeming is Muller erin geslaagd op zeer korte termijn een bestuurscrisis te bezweren. Die ontstond nadat eind november van het vorig jaar drie van de vier bestuursleden waren opgestapt. Zij hadden twijfels over de verandering van de bestuursstructuur en de snelheid waarin het proces 'dreigde te verlopen'.

Adviescommissie

Muller ging alleen verder. Gesteund door een adviescommissie wierf zij nieuwe bestuursleden. Venraynaar Freriks verdiende zijn sporen als bestuurder in het onderwijs. Venlonaar Den Dekker is onder meer bestuurslid van poppodium Grenswerk.
Muller kan nog niet zeggen of het bij deze drie personen blijft. "Als blijkt dat we specifieke kennis missen, gaan we daarnaar op zoek. We kunnen het bestuur uitbreiden tot vijf personen."
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!