Vaals: CDA komt langszij bij Vrij & Onafhankelijk

De lokalen van Vrij & Onafhankelijk zijn niet langer de grootste partij in de gemeenteraad van Vaals.
Het CDA behaalde 26,2% van de stemmen, terwijl V&O bleef steken op 23,2%. Daar houden beide partijen drie zetels aan over.

Twee

Een andere lokale partij, Lokaal!, zakte van drie naar twee zetels. De Partij van de Arbeid pakt eveneens, net als vier jaar geleden, twee zetels, net als de nieuwe lijst Nuj Lies Vroemen.

Alternatief

De enige andere verkiesbare lijst, Het Alternatief, heeft ook haar plek verworven in de raad: zij gaan met één zetel aan de haal.

Parkeergeschil

Wat ook de nieuwe coalitie in Vaals wordt, het parkeerbeleid wordt een zware dobber. In de coalitie van Vrij en Onafhankelijk, Lokaal!, PvdA en B&DV die de afgelopen jaren aan het roer stond was er onenigheid. Een deel van de coalitie wil gratis parkeren invoeren, een ander deel niet.

Partijhoppers

Wat de coalitiebesprekingen ook moeilijk zou kunnen maken is het grote aantal partijhoppers dat in de gemeenteraad komt. Het CDA is in ieder geval aan zet, die partij heeft meer stemmen dan de voormalige coalitiepartij F. Scheffers-Vrij en Onafhankelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!