D66 doet in recordaantal gemeenten mee aan verkiezingen

D66 doet in een recordaantal gemeenten in Limburg mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.
In 22 van de 30 gemeenten waar verkiezingen plaatsvinden, doet de partij zelfstandig mee of als onderdeel van een progressieve lijst. Dat zijn er drie meer dan in 2014.

Debuut

In Landgraaf en Nederweert komt de partij voor het eerst met een eigen lijst uit. In Beesel en Gulpen-Wittem gebeurt dat voor het eerst onder de vlag van een gezamenlijke linkse lijst.

Onvrede

In vergelijking met 2014 doet D66 niet meer mee in Stein. Daar heeft zittend raadslid Frans van der Avert Progressief Stein opgericht. Dat gebeurde uit onvrede met het besluit van D66 Westelijke Mijnstreek om niet mee te doen aan de verkiezingen in maart.

Langere lijsten

Volgens fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement ligt de ledengroei aan de basis van het feit dat in meer gemeenten wordt meegedaan. Ook zijn daardoor de kandidatenlijsten langer.

Groei

D66-Limburg heeft momenteel 841 leden. Dat zijn er 17 procent meer dan in 2016. Landelijk was de groei gemiddeld 10 procent. "De sterke ledengroei laat zien dat we in de lift zitten. Daarom kijken we met veel vertrouwen uit naar de gemeenteraadsverkiezingen en gaan we uit van een goed resultaat in alle gemeenten waar we mee doen", aldus Vaessen.