Broer Jos van Rey naar Nederland gebracht

© iStock
Hennie van Rey, verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s via Aruba, arriveert woensdagochtend in Nederland.
De broer van Jos van Rey is volgens bronnen dinsdag geboeid en met speciale politiebegeleiding op het vliegtuig van Oranjestad naar Amsterdam gezet.

Voorarrest

In Nederland zal hij bij aankomst naar Zwolle overgebracht worden waar de raadkamer van de rechtbank zal beslissen of en hoe lang hij nog in voorarrest blijft, bevestigt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Witwasonderzoek

Van Rey werd vorige week dinsdag net als twee andere verdachten op Aruba opgepakt. De arrestatie van Van Rey gebeurde op verzoek van justitie in Nederland, die een onderzoek naar hem was gestart op basis van informatie uit een Arubaans witwasonderzoek.

Miljoenen euro's

Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn im- en exportbedrijf Castimex heeft gebruikt om miljoenen euro’s aan zwart geld van Nederland naar Aruba te sluizen. In een koelcontainer vol kippenvlees, die door Castimex naar Aruba verscheept zou zijn, vond de Arubaanse politie vorige week 2,8 miljoen euro aan verstopte pakken contanten.

Huiszoeking

De politie heeft vorige week ook Van Rey’s appartementencomplex Del Rey op Aruba, zijn woning in het Belgische Lanklaar, een bedrijf in Bree en meerdere bedrijven en woningen in Roermond doorzocht.
Justitie nam 3,9 miljoen euro, sieraden en voertuigen in beslag. De verdenking tegen Hennie luidt dat hij zwart geld, mogelijk verkregen via criminele praktijken, heeft helpen verplaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!