Campus voor mensen met posttraumatische stressstoornis

© ANP
Weert krijgt een campus voor een nieuwe behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook gaat er wetenschappelijk onderzoek naar de stoornis plaatsvinden.
Het behandelcentrum, dat nu nog proefdraait, kan straks jaarlijks 2.000 tot 2.500 mensen behandelen met een nieuwe, korte behandelmethode. Dat meldt De Limburger.

Van Horne-Kazerne

Het centrum in Weert is opgezet door zorgonderneming Psytrec en zit in de voormalige Van Horne-kazerne, waar nu ook een azc is. Naast het centrum, wordt er op het terrein ook een campus voor wetenschappelijk onderzoek gebouwd. Daarbij wordt een samenwerking aangegaan met de universiteiten van Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam.

Behandeling

Een normale behandeling voor mensen met een posttraumatische stressstoornis duurt doorgaans 1,5 jaar. De nieuwe behandeling in Weert is veel korter: acht dagen, verdeeld in twee keer vier dagen. Daarnaast wil Psytrec een behandelmethode gaan ontwikkelen voor asielzoekers die traumatische ervaringen hebben meegemaakt in de oorlog of tijdens hun vlucht.