Mook en Middelaar hekelt uitspraak Rutte over vluchtelingen

© iStock
Mook en Middelaar is het niet eens met de uitspraak van minister-president Mark Rutte dat vluchtelingen met een verblijfsstatus achteraan de rij moeten sluiten voor een huurwoning.
Het college heeft daarom een brief gestuurd naar gedeputeerde Daan Prevoo in de hoop steun te krijgen van de provincie Limburg, schrijft De Gelderlander.

Complimenten

De gemeente kreeg eerder nog complimenten van de premier voor de snelle opvang van vluchtelingen, aldus de krant. In een verkiezingsdebat vorige maand reageerde Rutte dat gemeenten de statushouders bij wachtlijsten wat hem betreft geen voorrang moeten geven.

Grote problemen

Dat is tegen het zere been van Mook en Middelaar. "Als we doen wat hij zegt, komen we in Nederland in grote problemen", zegt burgemeester Willem Gradisen tegen De Gelderlander.

Zelf bepalen

Het kabinet heeft overigens de voorrang voor vluchtelingen met een verblijfsstatus geschrapt. Het is nu aan gemeenten zelf om te bepalen of deze woningzoekenden voorrang krijgen. Mook zorgde er vorig jaar voor dat meer statushouders in een huis konden wonen. Dat kwam omdat woningcorporatie Destion ze sneller dan andere woningzoekenden een woning gaf.
De provincie heeft nog geen reactie gegeven op de brief.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!