1Lunch: Terras op stelten door koffiewerper

© iStock
* Verbazing over oude Golf* Drie jaar na MH17* Opnieuw dodelijk ongeval
Verbazing bij autohandelaar over oude Golf
Een autohandelaar uit Echt kreeg een waar museumstuk aangeboden. Een broer en zus kwamen namelijk hun bijna 40 jaar oude Golf uit 1979 inruilen, met slechts 18.690 kilometer op de teller. De kilometers werden keurig bijgehouden op velletjes papier. Inmiddels rijden de familieleden in een nieuw bolide. "Er ging een wereld voor ze open", aldus de handelaar. Bekijk hier een foto van de auto’s.
Koninklijk paar opent monument MH17
Precies drie jaar geleden werd vlucht MH17 neergehaald boven Oekrainie. Ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers, waaronder 11 Limburgers, openen koning Willem-Alexander en koningin Máxima vandaag het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. Voor ieder slachtoffer is een boom gepland met een naamplaatje. De opening is live te zien via 1Limburg en L1. Lees hier meer.
© ANP
Man uit Sittard overleden na knal tegen boom
Bij een ongeval op de Oude Rijksweg Zuid in Susteren is een 37-jarige man uit Sittard om het leven gekomen. In de vroege ochtend reed de man met zijn auto tegen een boom. Daardoor is een deel van de N276 een tijdje afgesloten geweest. Lees hier meer.
Koffiewerper op terras
Op het terras van een horecagelegenheid in Weert ging het afgelopen weekend helemaal mis. Een man gooide koffie in het gezicht van een vrouw. Zij werd gelijk geholpen door omstanders. De politie moest er aan te pas komen om de boel te sussen. Agenten namen de koffiewerper mee naar het bureau. Lees hier meer.
Nieuwe spits voor Roda JC?
Roda JC staat volgens Het Laatste Nieuws op het punt om Anderlecht-spits Jorn Vancamp vast te leggen. De speler komt op huurbasis over van de Belgische topclub. Bij Paarswit heeft hij nog een doorlopend contract tot medio 2019. Voorlopig komt hij nog niet in aanmerking voor speelminuten in de hoofdmacht. Daarom wil de club hem ervaring laten opdoen bij de Kerkradenaren. Lees hier meer.
Jorn Vancamp. © ANP
Film over Vijlen op Internationaal Film Festival
De film 'Het Bergdorpje' gaat vertoond worden op het Internationaal Film Festival of Shimla in India. De Heerlense filmmaker Roel Willems maakte afgelopen jaar een film ter ere van het 1000-jarige bestaan van het Limburgse dorp en gaat over de traditie en transitie in Vijlen. Lees hier meer.