1Lunch: Flexibele vakanties als wapen tegen schoolsluiting

© iStock
* Porsche gestolen in Vaals* Theaterspektakel op de Noorderbrug* Verstappen hoeft niet te vrezen voor rol als knecht
Flexibele vakanties als wapen tegen schoolsluiting
Een basisschool in Middelaar hoopt sluiting te voorkomen door flexibele vakantietijden in te voeren. Ouders kunnen drie van de twaalf vakantieweken naar eigen wens indelen, zodat zij minder gebonden zijn aan de schoolvakanties. Lees hier meer.
Theaterspektakel op Noorderbrug Maastricht
Vliegende toestellen en grote opblaasbare marionneten op de Noorderbrug in Maastricht. Normaal zou dit onmogelijk zijn, maar aangezien de brug van 7 tm 21 augustus al gesloten is vanwege werkzaamheden, zagen Cultura Nova, Bouwer Strukton en de projectorganisatie Noorderbrug een mooie gelegenheid iets unieks neer te zetten. Op zondag 20 augustus organiseren zij een grote openluchtvoorstelling. Lees hier meer
© Cultura Nova

Man gewond na val van uitkijktoren

Vroeg op de donderdagmorgen is er een man van een uitkijktoren aan de Visdijk in Nederweert gevallen. Hij maakte een flinke smak en werd door een ambulance afgevoerd. Lees hier meer.
Verstappen hoeft niet te vrezen voor rol als knecht
De mindere periode van Max Verstappen zorgt er niet voor dat hij zijn vrije rol verliest. Dat stelt Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. Hij wil Verstappen niet in dienst laten rijden van zijn goed presterende collega Daniel Ricciardo. Lees hier meer.
© Bron: ANP
Porsch gestolen in Vaals
Aan de Tentstraat in Vaals is tussen dinsdagavond en woensdagochtend een Porsche 964 Turbo gestolen. Dat laat politie Heuvelland via Facebook weten. De bolide komt uit 1991 en heeft een Duitse kentekenplaat met nummer GL-X9090. Lees hier meer.