Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport

© Istock
Luchtvrachtmaatschappij Emirates Skycargo begint in februari met een lijndienst naar Maastricht Aachen Airport.
Dat meldt Nieuwsblad Transport.

Zeven vluchten

De Arabische maatschappij begint met drie vluchten per week, met de bedoeling dat in maart al uit te breiden naar zeven wekelijkse vluchten van en naar Dubai. De overstap heeft niks te maken met het groen licht om de volledige start- en landingsbaan te gebruiken. Voor vluchten naar Dubai is de 'oude' lengte van 2500 meter genoeg, de volledige lengte van 2750 meter is nodig voor volgeladen vrachtvliegtuigen met verre bestemmingen als New York of China.

Meer vliegverkeer in Beek door langere baan

Groei

Na Saudia Cargo, Silkway en Skygate is Emirates de vierde vrachtvervoerder die dit jaar ervoor koos om op Maastricht te vliegen. De hoeveelheid vracht die maandelijks op de luchthaven in Beek wordt verwerkt is daardoor gestegen van 4000 naar 15.000 ton per maand.

Schiphol

?Emirates is een van de maatschappijen die dit jaar te horen kregen dat ze minder gebruik mogen maken van Schiphol. De Amsterdamse luchthaven heeft vrachtmaatschappijen gekort, zodat er daar meer ruimte is voor passagiersvluchten. Luchtvrachtbedrijven zijn daarom op zoek gegaan naar alternatieve luchthavens.