Venlose privékliniek mag geen operaties meer uitvoeren

© iStock
Privékliniek Arenborghoeve in Venlo mag voorlopig geen operaties meer uitvoeren.
De kliniek voor plastische chirurgie heeft de zaken niet op orde, oordeelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De problemen kwamen tijdens een inspectie in december 2017 al aan het licht. Omdat er weinig is verbeterd, wordt nu ingegrepen.

Veiligheid

Volgens de inspectie is de kwaliteit en veiligheid in het geding. Er wordt in de kliniek onder meer niet goed omgesprongen met het verstrekken van medicijnen, de infectiepreventie en het bijhouden van de dossiers. In totaal werden 22 tekortkomingen ontdekt.

Andere plekken

Na de inspectie in december besloot de kliniek zelf al om voorlopig geen operaties uit te voeren in Venlo. Dat was op dat moment de enige plek waar de kliniek actief was. Bij een nieuwe controle bleek later dat er op andere plekken wel operaties werden uitgevoerd.

Vertrouwen geschaad

'Arenborghoeve heeft het vertrouwen van de inspectie ernstig geschaad', schrijft de inspectie in een verklaring. De kliniek heeft nu drie maanden de tijd om alles op te lossen. Houdt de kliniek zich er niet aan, dan kan een dwangsom worden opgelegd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!