Spaanse politie verspreidt beelden aanhouding Jos Brech

© Twitter
De Spaanse politie heeft beelden van de aanhouding van Jos Brech zondag in Spanje online gezet.
Deze beelden staan op het Twitteraccount van de Spaanse politie. "We hebben in Barcelona de al twintig jaar een van de meest gezochte mannen in Nederland gearresteerd. De verdachte van de aanranding en moord op een elfjarige jongen, een expert in overleven, bevond zich op een heuvel in de buurt van Castellterçol", zo laat de politie weten.

Onduidelijk

Jos Brech werd zondagmiddag opgepakt op verdenking van betrokkenheid van de dood van Nicky Verstappen. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Jos Brech (55) wordt uitgeleverd aan Nederland.

Ingeseind

Volgens de NOS had de politie de eigenaar van de commune van tevoren ingeseind. Omdat er kinderen in de commune leven heeft de eigenaar Brech meegenomen naar een veld in de buurt, zodat daar de aanhouding kon plaatsvinden. Allebei de mannen werden geboeid, omdat de politie niet precies wist wie nou wie was. Uiteindelijk is de eigenaar weer vrijgelaten.

Niet bekend

Hoofdofficier van justitie Jan Eland rekent wel op een uitlevering. "We gaan ervan uit dat de verdachte door Spanje aan Nederland wordt uitgeleverd, maar hoe lang dat duurt is nog niet bekend. We houden u op de hoogte", zei hij tijdens een persmoment op maandagochtend.
© Spaanse politie/ policia.es

Brunssummerheide

De 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een zomerkamp in Brunssum. Een dag na zijn vermissing werd zijn levenloze lichaam gevonden op de Brunssummerheide.
Toelichting hoofdredacteur L1
Heeft Jos Brech geen recht op bescherming van zijn privacy? Dit vragen veel mensen zich af. En waarom noemen wij de volledige naam van Jos Brech, in plaats van Jos. B.? Lees hier de toelichting van hoofdredacteur van L1 Leo Hauben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!