Start onderzoek naar oorzaak van explosie flat in Heerlen

© Luc Lodder
Dinsdagochtend begint het onderzoek naar de oorzaak van de explosie die maandag een flat in Heerlen grotendeels verwoestte.
Dat zegt een woordvoerder van woningstichting Wonen Zuid, de eigenaar van het vier verdiepingen tellende gebouw aan de Van Weerden Poelmanstraat. Volgens de woordvoerder waren de appartementen in het gebouw op één na leeg in afwachting van renovatiewerkzaamheden. Maar die waren nog niet begonnen.

Bewonersbijeenkomst

Om 9 uur dinsdagmorgen is er een bewonersbijeenkomst in zorgcentrum Tobias, dat sinds gisteren dienst doet als crisiscentrum. Wonen Zuid roept zoveel mogelijk gedupeerden op zich daar te melden om samen te overleggen over huisvesting voor de komende weken.

Onderdak

De meeste van de 54 bewoners die voorlopig niet terug naar huis kunnen, hebben de nacht bij bekenden doorgebracht. Slechts 6 mensen hebben gebruik gemaakt van het onderdak dat zorginstelling Sevagram beschikbaar heeft gesteld. Omdat alle gedupeerden wekenlang niet terug naar huis kunnen, moet er een structurele oplossing voor deze mensen gevonden worden, zegt Wonen Zuid.
Lees hier alles over de ontploffing in Heerlen.
Beluister onderstaand een interview op L1-radio met de woordvoerder van Wonen Zuid:
Wonen Zuid over onderzoek ontploffing Heerlen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!