Lima Ziher uit Brunssum: kunstenares van zes

Lima Ziher - Konijnepaard in het bos.
Lima Ziher (6) uit Brunssum lijkt haar moeder, kunstenaar Esther Ginczinger, achterna te gaan.
Samen gaven ze al een schilderworkshop. Daarnaast heeft Lima een eigen Facebookpagina en kunstblog en mag ze exposeren in Den Haag. Lima had eerst één werkje in de galerie Haagse Kunsthuis maar nu heeft de galerist om meer schilderijtjes gevraagd en krijgt ze dus een echte mini-expositie.

Burgemeester
Lima Ziher gaf samen met haar moeder een schilderworkshop in haar klas op de Fatimaschool. De werken van de leerlingen worden vanaf 10 juni tentoongesteld in de Brunssumse basisschool. Burgemeester Luc Winants opent hun eerste expositie dan om 13.30 uur.
Moeder Esther maakte de Facebookpagina Lima-Art voor Lima, die inmiddels 208 vrienden telt. Daarnaast schrijft ze een tweewekelijks blog op kinderkunstplein.nl.
Lima Ziher met schildersdiploma.

Exposeren

Ze mag binnenkort een werk exposeren in het Haags Kunsthuis, nadat ze bij een tentoonstelling in de Kerkraadse Loods 18 iemand van dat museum tegenkwam.
Het begin van een carrière als kunstenaar? Dat weet Lima nog niet. "Ik hou van schilderen, maar misschien vind ik straks weer iets anders leuk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!