Te koop voor ruim 4 miljoen in Elsloo: Ferrari, z.g.a.n.

© Carlink
Een van de meest exclusieve sportauto's ter wereld staat op dit moment te koop bij een dealer in Elsloo.
Je moet er meer dan vier miljoen euro voor neertellen, maar dan ben je wel de eigenaar van een van de zes Ferrari Sergio's die er bestaan.

Zo goed als nieuw

De knalgele bolide die in Elsloo staat, is het allereerste exemplaar dat in 2014 werd gebouwd in de Ferrari-fabriek in Maranello. De auto ging in eerste instantie naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar daar viel de auto niet echt in de smaak. Met slechts 118 kilometer op de teller is de cabriolet met een prijs van 4.300.000 euro dan ook zo goed als nieuw. Het model is genoemd naar auto-ontwerper Sergio Pininfarina. Hij tekende voor verschillende Ferrari-modellen, maar is ook verantwoordelijk voor de Peugeot 205 en de Volvo C70.
Exclusief
De Sergio staat te koop bij Carlink, een bedrijf dat handelt in exclusieve auto's. Zo staan er ook twee McLaren P1's waar twee à drie miljoen euro voor moet worden neergeteld. En Ferrari-liefhebbers die geen vier miljoen op de bank hebben staan, kunnen voor een tonnetje of drie ook wegrijden met een Ferrari 488 Spider.

Brussel
Wie zelf even tegen de bandjes aan wil schoppen om de dealer ervan te overtuigen dat je ècht verstand hebt van auto's, moet voorlopig nog even naar Brussel. De Ferrari staat daar op dit moment in een automuseum. In september komt de auto weer naar Elsloo.