'Agent pleegde ontucht bij jeugdclub’

© Harry Heuts (MGL)
De politieagent die onlangs door de eenheid Heerlen op non-actief werd gesteld, blijkt verdacht te worden van ontucht met een minderjarig meisje.
Dat meisje had hij leren kennen bij het plaatselijke jongerenwerk in zijn woonplaats Schinnen, waar hij vrijwilliger was, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger.

Lees ook: Politieman aangehouden voor zedenmisdrijf

Vrijwilliger

De betrokken jeugdclub, het Jongeren Initiatief Schinnen (JIS), en het Openbaar Ministerie (OM) bevestigen dat het om een minderjarig meisje gaat, volgens het JIS in de leeftijd tussen 11 en 17 jaar. Zowel de verdachte, die eind veertig is, als het meisje was als vrijwilliger aan de club verbonden.

Lees ook: Van zedendelict verdachte politieman voorlopig vrij

Wat er exact tussen de twee gebeurd zou zijn, willen de partijen niet toelichten. Wel is duidelijk dat het contact tussen de twee bij de jeugdclub ontstaan is, aldus een woordvoerder van het JIS. Het OM heeft de zaak nog in onderzoek. Het JIS zegt niet zelf achter de kwestie te zijn gekomen, maar door de politie te zijn ingelicht. Het JIS heeft er niet voor gekozen om alle ouders in te lichten; wel zijn de vrijwilligers bijgepraat.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!