MVV gaat op kunstgras voetballen

© Ermindo Armino (MGL)
Stadion de Geusselt van MVV krijgt vanaf het voetbalseizoen 2015/2016 kunstgras. Een historische stap voor de eerstedivisionist, die de thuiswedstrijden altijd op natuurgras speelde.
Het aanleggen van kunstgras in het stadion hangt al jaren boven de markt. Bij de meest recente redding van de club in 2010 werd al afgesproken kunstgras te onderzoeken om het stadion multifunctioneler in te kunnen zetten.

Wachtlijst hockeyclub

De aanschaf van de mat wordt gekoppeld aan de aanleg van een vergelijkbaar veld voor de Maastrichtse Hockey Club. Die snakt al jaren naar extra ruimte om de spelers die nu nog op een wachtlijst staan te laten hockeyen. Het hockeyveld komt in de plaats van een natuurvoetbalveld.

Beslissingswedstrijd amateurs in stadion

Door in de Geusselt kunstgras te realiseren, verwacht wethouder André Willems (Seniorenpartij, sport) dat er geen problemen ontstaan in de veldbezetting. "We gaan met de amateurvoetbalcubs in het Geusseltpark in gesprek over de invulling van het stadion. Want ook zij kunnen daar terecht. Net als andere activiteitem. Het is toch mooi dat een beslissingswedstrijd in de nacompetitie voor amateurs straks in het stadion gespeeld kan worden?"

1 miljoen euro

MVV gebruikt het stadion nu 60 uren per jaar. Met het kunstgras verwacht Willems dat het gebruik omhoog kan naar minimaal 1500 uren. Door beide velden samen in de markt te zetten, hoopt de gemeente voordeel uit de aanbesteding te halen. Maastricht heeft voor de aanleg van beide velden een budget van ongeveer één miljoen euro vrijgemaakt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!