Twintig procent minder werklozen in Limburg

© Istock
Het aantal werklozen in Limburg is met twintig procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Daarmee loopt onze provincie gelijk met de landelijke trend.
Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In juni werden in Limburg ruim 24.000 uitkeringen verstrekt, tegenover 29.000 in diezelfde periode vorig jaar. De daling van het aantal uitkeringsgerechtigden was het grootst in de gemeente Valkenburg aan de Geul, waar ruim dertig procent van de werklozen afgelopen jaar een baan vond.

Meeste
In Gennep daarentegen kwam slechts drie procent van de werklozen afgelopen jaar aan de bak. De Limburgse gemeente met de meeste werklozen is Venlo (5,2 procent van de beroepsbevolking), gevolgd door Venray, Weert en Heerlen (elk 4,8 procent). In de gemeente Leudal wonen de minste mensen zonder baan: 3,6 procent.

Laag opgeleiden
De daling van het aantal werklozen geldt voor alle opleidingsniveaus. Dat betekent dat ook lager opgeleiden weer sneller aan een baan komen. Onder deze groep nam het aantal uitkeringsgerechtigden met een kwart af. Zij vonden vooral werk in de bouw en in de logistieke sector. Eén op de drie Limburgers die zonder werk zit, heeft een vmbo-opleiding genoten.