Meld Misdaad Anoniem iets minder in trek

De tiplijn Meld Misdaad Anoniem is afgelopen jaar in Limburg iets minder gebeld dan het jaar daarvoor.
In 2013 kozen in deze provincie 1776 mensen het telefoonnummer 0800-7000 om anoniem een misdrijf te melden, of een vermoeden daarvan. Een jaar eerder gebeurde dat nog 1810 keer.
De telefoontjes leiden vorig jaar tot het oplossen van 364 misdrijven in Limburg. Ruim 200 mensen werden aangehouden. Verreweg de meeste tips gingen over hennepkwekerijen.

De vijf meest gemelde misdrijven

1. Hennepteelt - 972
2. Handel/bezit harddrugs - 323
3. Handel/bezit softdrugs - 186
4. Vuurwapenbezit - 43
5. Xtc/ghb-laboratoria - 37
De Limburgse politie nam, na tips bij Meld Misdaad Anoniem, twintig vuurwapens in beslag, evenals 22 kilo harddrugs. Meer dan 60.000 hennepplanten werden geruimd.
Wapenvondst in Echt, januari 2014.
Een paar zaken die (mede) door tips aan Meld Misdaad Anoniem werden opgehelderd:

Overval reisbureau Roermond
Eind juli was er een overval op een reisbureau aan de Julianalaan in Roermond. Dankzij tips werden op 7 oktober twee mannen uit Roermond aangehouden. Een week later werd een derde verdachte opgepakt.

Wapenvondst in Echt

Dank zij een tip heeft de politie op 8 januari in een woning aan de Cypresstraat in Echt wapens en munitie gevonden (zie foto). Daaronder een alarmpistool, een oude revolver en zes imitatiewapens. En ook een emmer met enkele honderden scherpe patronen en slaghoedjes.

Nepvuurwapens in autobussen

Een tip was voor de politie aanleiding tot het controleren van twee autobussen langs de A2 op 15 mei. Drie jongeren werden aangehouden vanwege het bezit van nepvuurwapens die ze in Spanje hadden gekocht. Het ging om pistolen die niet of nauwelijks van echt waren te onderscheiden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!