Het L1NWS van vrijdag 27 oktober

© L1
* Nieuwe tips in zaak Nicky Verstappen leiden niet tot doorbraak* Natuurclubs willen ecoduct over Zuid-Willemsvaart na verdronken zwijn* Oude gereedschappen worden opgeknapt voor nieuw bestaan

Nieuwe tips in de zaak Nicky Verstappen leiden niet tot een doorbraak

160 nieuwe tips in de zaak Nicky Verstappen, maar de gouden tip zit daar niet bij. De politie kreeg na de aankondiging van het grote DNA-onderzoek, in mei dit jaar, veel reacties maar dat leidde niet tot een doorbraak. (bekijk video)

Big Benny zegt sorry na 'Ik stamp je onder de kloten'

Big Benny uit Roermond is vooral bekend van zijn carnavalsliedjes. Maar gisteravond liet hij zich tijdens een raadsvergadering van de andere kant zien. Tijdens een discussie liet hij zich gaan tegenover de fractievoorzitter van het CDA. Aanleiding voor het incident was de instelling van een commissie die moet toezien op het functioneren van de burgemeester. (bekijk video)

Steeds meer wilde zwijnen sneuvelen in het kanaal

Een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart. Dat is de enige oplossing voor het zwijnenprobleem, zegt Natuurmonumenten. Vandaag moest de brandweer van Weert alweer in actie komen om een wild zwijn uit het water te halen. Maar het dier was al verdronken. Niet alleen Natuurmonumenten , maar ook andere terreinbeheerders in het natuurgebied Kempen-Broek willen dat er een oplossing komt. Niet alleen voor zwijnen, maar voor al het wild in het uitgestrekte gebied. (bekijk video)

Oude gereedschappen worden opgeknapt voor bestaan in Derde Wereld

In Eckelrade worden al jaren oude gereedschappen en materialen opgeknapt. Die worden dan meegegeven aan afgewezen asielzoekers, voordat ze terug gaan naar hun land van herkomst. Met die spullen kunnen ze daar een nieuw bestaan opbouwen. Het project Wereldtools zit sinds vandaag in een nieuw pand. (bekijk video)

Muzikale manifestatie Ode to Dignity in Maastricht

Fanfares, zangverenigingen, drumbands een dichter en veel kinderen. Zondag gaat het allemaal samen in een bonte stoet door hartje Maastricht. Maar de muzikale manifestatie Ode to Dignity heeft ook een serieuze boodschap. (bekijk video)

Supporters Fortuna klaar voor feestje

De uitslagen moeten een beetje mee zitten, maar Fortuna Sittard kan vanavond voor het eerst sinds 22 jaar een prijs pakken. Als wordt gewonnen van De Graafschap, dan is de periodetitel normaal gesproken binnen. Ruim 500 fans zijn onderweg naar Doetinchem en dat geeft al aan dat het leeft. (bekijk video)

Roda JC klaar voor Feyenoord

Roda JC zit in een goede flow. Van de laatste vier gespeelde wedstrijden, hebben ze er drie gewonnen. Twee keer in de competitie en een keer voor de beker tegen FC Groningen. Morgenavond wacht landskampioen Feyenoord, en de ploeg uit Kerkrade is er klaar voor. (bekijk video)