Theater Titanick opent Cultura Nova

Duizenden mensen tijdens de opening van Cultura Nova 2016 © L1
Het Duitse gezelschap Theater Titanick opent de 27e editie van Cultura Nova.
Het Duitse gezelschap Theater Titanick opent de 27e editie van Cultura Nova.

Heerlen

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus speelt Theater Titanick de openluchtvoorstelling 'Firebirds'. De voorstelling start op het Raadhuisplein en loopt vervolgens als een parade door het centrum van Heerlen.

Publiek

Het gezelschap staat bekend om de spectaculaire shows, waarbij het publiek wordt betrokken. Omdat de organisatie van Cultura Nova veel toeschouwers verwacht, is de openingsvoorstelling twee avonden te bezoeken.

Competitie

De voorstelling ‘Firebirds’ is gebaseerd op het eeuwige idee van competitie. Elk land wil de eerste zijn met technologische ontwikkelingen. Titanick verbeeldt dat door terug te grijpen naar de strijd om het eerste vliegende toestel. Een parade van zes avontuurlijke piloten uit verschillende landen zoekt met de ‘vliegende’ Madmax-achtige machines zijn weg door de stad. De piloten proberen met vuureffecten en rookwolken op te stijgen. Ze worden vergezeld door een ‘grondcrew’ met deelnemers uit Heerlen en Parkstad.
Het festival Cultura Nova start vrijdag 18 augustus duurt tot en met zondag 27 augustus.
L1 zendt de openingsvoorstelling op vrijdagavond live uit op televisie.
Klik hier voor meer Cultura Nova.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!