Video: Spookrijder A73 reed al bij Maasbracht verkeerd

© Etienne Zegers
De spookrijder die zondagavond een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A73 bij Roermond, reed al ter hoogte van Maasbracht op de verkeerde weghelft.
Dat blijkt uit een dashcamfilmpje dat in handen is van 1Limburg.

Lichtsignalen

Daarop is te zien hoe een automobilist op de snelweg in zuidelijke richting ter hoogte van afslag 22 naar Maasbracht de spookrijder tegenkomt. De spookrijder lijkt nog lichtsignalen te geven aan het tegemoetkomende verkeer.

Roertunnel

Het filmpje is zondagavond gemaakt, om 22:22 uur. Enkele minuten later en negen kilometer verderop botste de spookrijder frontaal op een andere auto. Dat gebeurde net ten noorden van de Roertunnel, op de plek waar het verkeer de tunnel inrijdt. Bij het ongeluk kwamen zowel de spookrijder als de bestuurder van de tegemoetkomende auto om het leven.

Twee doden met ernstig ongeval met spookrijder op A73

Ravage

Vanwege het ongeluk werd de snelweg in allebei de richtingen afgesloten. De ravage was enorm, de klap was zo hard dat brokstukken van de beide auto's ook op de andere weghelft terecht waren gekomen. Het duurde tot even voor 5:00 uur maandagmorgen eer de weg weer kon worden vrijgegeven.
Dodelijk ongeval met een spookrijder op de A73. © Etienne Zegers