Veldeke-oeuvreprijs voor Henk Steijvers

Henk Steijvers (l) wordt onderscheiden voor zijn bijdrage aan de Limburgse muziek. © Facebook / Janse Bagge Bend
Henk Steijvers, bekend van de Janse Bagge Bend en Carboon, ontvangt dit jaar de Veldeke-oeuvreprijs voor 't Limburgse Leed.
Met de prijs wordt Steijvers geëerd voor zijn verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek. Dat maakte de voorzitter van de Nach van het Limburgse Leed bekend in het radioprogramma Plat-eweg.

Carboon
Met muziekformatie Carboon had Steijvers in de jaren zeventig veel succes met de elpees Witste Nog, Koempel… en D'r Letste Koempel. De band stond vooral bekend om de mijnliederen. Tijdens het Jaar van de Mijnen in 2015 vond nog een reünie van Carboon plaats.

Janse Bagge Bend
In 1979 werd de Janse Bagge Bend opgericht. Kenmerkend voor de band zijn de eigen teksten op bekende, anderstalige nummers. Met het nummer Sollicitere scoorde band in 1983 landelijk een grote hit. Maar ook nummers als Blief biej de mam en Proemevlaai zijn bekend bij een groot publiek. De band verzorgt nog steeds optredens.

Nach van 't Limburgse Leed
De prijs wordt op 16 september uitgereikt in Domani, tijdens de Nach van 't Limburgse Leed in Venlo.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!