1Lunch: Basisschoolleraren op schoolreisje naar Den Haag

© iStock
* Verhuisbericht! Leeuwenzusjes gaan naar Amersfoort* Alcohol, drugs, seks en spijt* Bloederige taferelen op A2 door overstekend wild
Basisschoolleraren op schoolreisje naar Den Haag
Morgen gaan in heel Nederland basisschoolleraren staken door een uur lang het werk neer te leggen. Op het Malieveld in Den Haag vindt een manifestatie plaats. Van alle Limburgse basisscholen die de actie steunen, sturen 12 scholen een delegatie naar de hofstad. De leraren willen meer salaris en minder werkdruk. Lees hier meer.
Verhuisbericht! Leeuwenzusjes gaan naar Amersfoort
Ze gaan gemist worden, de drie welpjes in Dierentuin GaiaZoo in Kerkrade. Leeuwenzusjes Zaila, Lewa en Sabi gaan de dierentuin verlaten en verhuizen begin juli naar Dierenpark Amersfoort. Doordat zij nu met één jaar oud in de leeuwenwereld volwassen zijn, is het tijd voor een nieuw verblijf. Lees hier meer.
© YouTube GaiaZOO Kerkrade
Alchol, drugs, seks en spijt
Spijt na de seks. Limburgse jongeren die zich bij de GGD's laat onderzoeken op een seksueel overdraagbare aandoening (soa) gebruiken alcohol voor of tijdens de seks.
Ook zijn er sterke aanwijzingen dat het drugsgebruik rondom seks is toegenomen. Volgens de GGD hebben zij onder invloed moeite om hun grenzen aan te geven. Lees hier meer.
Bloederige taferelen op A2 door overstekend wild
Een groep wilde zwijnen heeft zondagnacht hun tocht over de A2 niet overleefd. Een automobilist kon de dieren niet meer ontwijken, waarna de snelweg er als een slagveld uit zag. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Lees hier meer.
© Weertdegekste.nl
Dylan Haegens beantwoordt vragen over relaties, drugs en alcohol
Scholieren kunnen alles vragen aan Dylan. De bekende YouTuber Dylan Haegens houdt vandaag namelijk een chat-sessie met jongeren uit Noord- en Midden-Limburg. Dat gebeurt op het Blariacumcollege in Blerick. De chat wordt tussen vier en half vijf in de middag live uitgezonden op de website JouwGGD.nl. Lees hier meer.