1Lunch: 'Moordmysterie' blijft voorlopig onopgelost

© L1
* 'Moordzaak' Blitterswijck blijft een raadsel* De hooibrand in de grotten is zeer hardnekkig* Wijnoogst valt tegen door nachtvorst

Dood Ingenpass blijft raadsel

Wilbert Ingenpass uit Blitterswijck werd in maart van dit jaar dood gevonden in de kelder van zijn woning. Alles wijst op een moord, maar ruim vier maanden later is er nog steeds geen duidelijkheid, laat staan dat er een verdachte is aangehouden. Lees hier meer.

Hooibrand in grot zeer hardnekkig

Het brandende hooi in de grotten van de Cannerberg bij Maastricht is nog steeds niet geblust. De brandweer overweegt nu om het hooi naar buiten te halen om daar het vuur te kunnen doven. Lees hier meer.
© L1

Onderzoek zelfdoding 11-jarige

De zelfdoding van een jongen van 11 uit Steyl zal mogelijk leiden tot onderzoek naar de vraag of hulpverlenende instanties in de fout zijn gegaan. De inspecties voor Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid & Justitie bekijken de zaak nu. Lees hier meer.

Wijnoogst minder door vorst

De Limburgse wijnboeren schatten dat ze dit jaar 25 tot 30 procent minder druiven kunnen oogsten dan vorig jaar. Dat komt door de nachtvorst in het voorjaar. Ook fruittelers zullen daarvan de gevolgen ondervinden. Lees hier meer.
© Thinkstock

Later op café in Heerlen

Mensen mogen weer later naar binnen bij de cafés in Heerlen. De limiet van 3:00 uur wordt losgelaten. Het is een proef, om te kijken of er op die manier minder trammelant gebeurt in het uitgaansleven. Lees hier meer.