1Lunch: Pas op! Zware storm op komst

© iStock
* OV in Limburg donderdag plat* Coach Pepijn Lijnders van Liverpool naar Nijmegen* Vrouwen uit Valkenburg en Heerlen maken het bont in Belgïe

Coach Pepijn Lijnders van Liverpool naar Nijmegen

Fortuna Sittard aast op promotie naar de Eredivisie aan het eind van dit seizoen, maar mogelijk gaat een Limburger daar een stokje voor steken. Pepijn Lijnders uit Broekhuizen is namelijk de nieuwe coach van NEC, Fortuna’s grootste concurrent in de strijd om de koppositie. Lijnders was sinds 2014 assistent-trainer bij de Engelse grootmacht Liverpool FC, maar gaat nu per direct aan de slag bij de Nijmegenaren. Lees hier meer.
Pepijn Lijnders, oud-assistent-trainer van Liverpool, tijdens zijn persconferentie. © YouTube/This is Anfield

'Excuses Camiel Eurlings nog niet genoeg'

De excuses van Camiel Eurlings zijn zeer welkom, maar daarmee is het nog niet klaar, zegt voorzitter Chiel Warners van de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF. De Valkenburger bood in een interview met de krant zijn excuses aan voor het handgemeen met zijn ex-vriendin Tessa Rolink, tweeëneenhalf jaar geleden. De voorzitter wil een persoonlijk gesprek met Eurlings. Lees hier meer.

OV in Limburg donderdag plat

Het busvervoer in Limburg gaat donderdag volledig plat. Ook rijden de treinen van Arriva niet. Chauffeurs en machinisten gaan staken omdat de onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen. De vakbonden willen maatregelen om de werkdruk te verminderen. Lees hier meer.
Arriva-trein op het station van Heerlen. © Erwin Minkenberg

Limburgse vrouwen maken het bont in Belgïe

Een Valkenburgse vrouw is tijdens oud en nieuw in Belgische Riemst haar rijbewijs kwijt geraakt, omdat ze een uitgebreide cocktail aan drugs had gebruikt en daarbij ook nog gedronken had. Ze probeerde ook nog drugs weg te moffelen toen agenten haar voertuig controleerden. Tijdens een andere aanhouding in Bilzen raakte ook een Heerlense haar rijbewijs kwijt omdat ze ook betrapt werd voor rijden onder invloed. Zij moet zich verantwoorden bij de politierechter.

Oppassen geblazen: zware storm op komst

Het is nog maar net 2018, maar de eerste zware storm staat al voor de deur. Limburg moet woensdagochtend rekenen op behoorlijk onstuimig weer met zeer zware windstoten. Volgens Meteo Limburg is er een grote kans op schade door de buitensporige weersomstandigheden. Lees hier meer.