Cao-conflict dreigt over geld werkloze leerkracht

© L1
Er doemt een cao-conflict op rond de toegezegde 270 miljoen euro extra om de salarissen van leerkrachten in het basisonderwijs te verhogen.
Het kabinet eist dat de scholen eerst stevig het mes zetten in de bestaande aanvullende uitkeringen voor werkloze leraren. De scholen en ook de vakbonden willen dat niet, meldt Trouw.

WW-uitkering

Op dit moment krijgen werkloze leerkrachten bovenop de wettelijke WW-uitkering van maximaal twee jaar, nog tot enkele jaren een deel van hun vroegere loon doorbetaald, afhankelijk van hun leeftijd en hoe lang ze voor de klas hebben gestaan. Het kabinet vindt de regelingen te riant en wil dat de scholen er minder aan uitgeven.

Onderhandelingstafel

Zowel de werkgevers als de vakbond noemen het opmerkelijk dat het kabinet eist dat zij de bovenwettelijke regelingen versoberen. Ten eerste omdat de minister van Onderwijs officieel geen plek heeft aan de onderhandelingstafel, ten tweede omdat de regelingen volgens hen een belangrijke functie hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!