Profile Tyrecenter Gronsveld vraagt faillissement aan

© iStock
De autobandengarage Profile Tyrecenter Gronsveld B.V vraagt dinsdag het faillissement aan bij de rechtbank in Maastricht.
Als het faillissement door de rechter wordt uitgesproken verliezen acht mensen hun baan. Profile Tyrecenter kan hun salaris over februari niet meer betalen.

Schulden

Het bedrijf laat ruim een miljoen euro schuld achter, waarvan ruim zeven ton bij de huisbank en drie ton bij de belastingdienst.

Crisis

Het bedrijf is in 1998 gestart door Theo Noldus en Jo Paulissen. Na tien succesvolle jaren lieten zij in 2008 een groot nieuw pand bouwen. Toen het pand klaar was sloeg de crisis toe.
De bandenbranche kampt nu met overcapaciteit en met grote concurrentie van internetwinkels. Daardoor zijn de marges flinterdun en kunnen de investeringen niet meer terugverdiend worden.

Faillissementen

Volgens de advocaat van het bedrijf, mr. Charles Lückers, zitten veel bedrijven in de bandenbranche in vergelijkbare problemen. "Dit zal zeker niet het laatste faillissement in de bandenwereld zijn."

Problemen

Volgens Lückers had de huisbankier in Gronsveld uitkomst kunnen bieden. Dat is de Deutsche Bank. Maar in plaats van de lasten te verlagen, vroeg de bank juist meer rente, waardoor het bandenbedrijf nog dieper in de problemen kwam.

Geen doorstart

De advocaat had al met succes onderhandeld met overnamekandidaten, maar kwam vorige week toch tot de conclusie dat een doorstart er niet in zit, omdat Deutsche Bank als grootste schuldeiser niet meewerkte, ook al kost dat de bank nu zelf tonnen.

Deutsche Bank

Volgens Lückers heeft de Deutsche Bank een groot probleem: "Er zit gewoonweg te weinig mankracht op het hoofdkantoor in Amsterdam om de duizenden probleemgevallen in hun portefeuille goed te behandelen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!