Wonen Zuid wil 40 woningen op plek van Campinafabriek

Woningcorporatie Wonen Zuid wil in Roermond veertig woningen bouwen op de plek van de voormalige Campinafabriek in de wijk ‘t Veld.
Het gaat om een bijzonder project waarbij de huurder het plan mee mag ontwikkelen.

Inspraak

In de koopsector komt het vaker voor dat toekomstige bewoners meebeslissen over de bouw. Collectief particulier ondernemerschap, luidt de benaming van dit soort initiatieven. Wonen Zuid gaat volgens projectleider Christian Finders als eerste in Limburg met dit principe aan de slag in de sociale huursector. Doel: de huurder maximale inspraak gunnen in de manier waarop hij wil wonen.

Hip publiek

Area M is de naam van het project waarmee Wonen Zuid vooral mikt op het wat 'hippere, eigenzinnige publiek'. Potentiele huurders of mensen die het leuk vinden om mee te denken over de ontwikkeling kunnen zich melden op de website van Area M. Gezien de doelgroep vindt de campagne grotendeels online plaats. Daarnaast komen er allerhande acties om het initiatief onder de aandacht te brengen.
Komende zaterdag is de aftrap met een openluchtbioscoop op het braakliggende terrein in samenwerking met ECI. Wonen Zuid hoopt in 2019 te kunnen starten met de bouw.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!