Openluchtvoorstelling op dichte Noorderbrug

© Cultura Nova
Er komt een grote theatervoorstelling op de Noorderbrug in Maastricht. Op zondag 20 augustus verzorgen de internationale gezelschappen van Theater Titanick en Les Plasticiens Volants een parade.
De Noorderbrug wordt verbouwd om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Daarom is de brug van 7 tot en met 21 augustus dicht voor al het verkeer.

Eenmalige mogelijkheid

"Dat is vervelend voor weggebruikers, maar het biedt wel de eenmalige mogelijkheid om voor bewoners en bezoekers iets speciaals te organiseren", zegt de organisatie van de voorstelling. Het is een samenwerking van theaterfestival Cultura Nova in Heerlen, Bouwer Strukton en de projectorganisatie Noorderbrug.

Internationaal gezelschap

Het Duitse gezelschap Titanick trekt in paradevorm met rijdende objecten over de brug. Met Les Plasticiens Volants uit Frankrijk treden ze op met enorme opblaasbare marionetten. De door acteurs aangestuurde ‘poppen’ bewegen, dansen en rennen door het publiek.
De voorstelling is gratis te bezoeken en duurt van 21.00 tot 22.00 uur. L1 zendt de parade die avond live uit via L1 Facebook en L1.nl.
L1 doet vanaf vrijdag 18 augustus uitgebreid verslag van Cultura Nova. Kijk voor meer informatie op L1.nl/CulturaNova