'Poging tot moord' voor naakte Uzi-schutter Hoensbroek

René M. wordt opgepakt door het arrestatieteam © Arnaud Nilwik
Justitie gaat de 42-jarige René M. poging tot moord ten laste leggen. De verwarde man schoot in november vorig jaar naakt met een Uzi-mitrailleur om zich heen in Hoensbroek.
Dat stelde officier van justitie Dave Matthijs dinsdag tijdens een pro-formazitting, dat schrijft Dagblad de Limburger.

Wildwest-tafereel
René M. zit al een tijd vast. In de Ridder Hoenstraat in Hoensbroek speelde op 19 november 2014 een wildwest-tafereel af. M. schoot volgens de politie vanuit zijn rijtjeshuis met een mitrailleur 'in het wilde weg' naar buiten.

Bijtende vloeistof
Een enorme politiemacht kwam op de been en de straat werd hermetisch afgesloten. M. gaf zich uiteindelijk over, maar niet voordat hij zichzelf had overgoten met een bijtende vloeistof. Met ernstige verwondingen werd de veertiger naar het ziekenhuis gebracht.
© Fer Traugott
Levensgevaar
Officieel zal de eis nog maanden op zich laten wachten, maar officier van justitie Matthijs gaf dinsdag al prijs M. poging tot moord ten laste te zullen leggen. Dit omdat er volgens hem meerdere mensen in levensgevaar verkeerden tijdens de schietpartij.

Drugslab
De chemicaliën die de verwarde man over zich heen goot, waren afkomstig uit een drugslab in zijn woning. Het OM verdenkt hem ook van het bezit van ruim anderhalve kilo amfetamine.

Pieter Baan Centrum

Verdachte René M. is momenteel opgenomen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Volgens zijn advocaat, Serge Weening, kan hij daar nog wel zeven weken zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!