OM: Bandidos niet te stoppen zonder verbod

© 1Limburg
Motorclub Bandidos, waarvan de belangrijkste afdeling in Sittard gehuisvest is, is een bedreiging voor de openbare orde en zal dat blijven als er niet wordt ingegrepen.
Dat is de conclusie van justitie aan het slot van de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak, die draait om een verbod van de motorclub.

Verbod

Ze wil op die manier een einde maken aan het geweld en de criminaliteit waar de Bandidos zich schuldig aan zouden maken. "Niets doen is geen optie", zo betoogden de officieren van justitie tijdens de zitting in Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie ontkent de motorclub alles en bewijst dit dat er van de leden geen andere houding te verwachten is in de toekomst. "Een verbod van de Bandidos is noodzakelijk en geboden."

Weinig kans

De advocaat van de motorclub is ervan overtuigd dat justitie weinig kans maakt op een verbod. Dat heeft te maken met de eis om de hele internationale motorclub Bandidos te verbieden en niet alleen de Nederlandse tak. Zo is er volgens hem niet gevraagd om een verbod van de vier afzonderlijke afdelingen in Nederland.
De rechter wil op 20 december uitspraak doen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!