Drie Limburgse plaatsen dreigen Hema kwijt te raken

© ANP
Hema dreigt uit het straatbeeld van Weert, Nederweert en Reuver te verdwijnen.
De onderneming die de drie filialen beheert, heeft van het hoofdkantoor van Hema te horen gekregen dat het contract wordt opgezegd. Hierdoor mogen de winkels niet meer onder de naam Hema verder.

Opzegging contract

Het FD meldt vrijdag dat alle bestuurders van de franchiseorganisatie van Hema, de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB), te horen hebben gekregen dat het winkelcontract is opgezegd. Een van de bestuursleden van de VAB is de eigenaar van Witte Exploitatie BV in Weert. De ondernemer heeft naast de drie vestigingen in Limburg ook Hema-filialen in Budel, Heeze, Meerhoven en Veldhoven.

Ruzie

Hema en de zelfstandige ondernemers hebben al jaren ruzie over onder meer de kosten van de internetverkopen. Het warenhuis wil dat franchiseondernemers meer gaan meebetalen. Maar dat willen ze niet. De ruzie is zo hoogopgelopen dat beiden partij zelfs tegenover elkaar voor de rechter staan.

Boos

Het warenhuisconcern zit al jaren in financiële problemen en is op zoek naar een koper. Die leek het begin dit jaar gevonden te hebben in het Belgische Core Equity. De overname mislukte onlangs. De directie houdt de franchiseondernemers hiervoor verantwoordelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!