Drama door zorgtekort: moeder dreigde zoontje kwijt te raken

© iStock
Een persoonlijk drama dreigde er voor Rilana Verbeek uit Blerick door bezuinigingen in de zorg. Ze raakte bijna haar zoontje kwijt aan een pleeggezin.
Beiden hebben extra zorg nodig en verbleven in een speciaal moederkindhuis in Meterik.

Miljoenentekort

Door bezuinigingsmaatregelen van onder meer de gemeente Venlo sluit deze zorginstelling de deuren per 1 juli. De gemeente kampt met een miljoenentekort in de zorg en moet flink snijden in de uitgaven aan zorginstellingen.

Verhuizing

Omdat er nog geen nieuw geschikt onderdak is gevonden, maken de ouders van Rilana plaats in hun huis. Zij verkassen naar een camping, waardoor er ruimte is voor dochter en kleinkind in hun woning, met de benodigde zorg aan huis.

Pleeggezin

Hadden de ouders dit niet gedaan, dan waren Rilana en zoon Milan mogelijk van elkaar gescheiden. Milan zou dan zijn ondergebracht bij een pleeggezin. Rilana is daar razend over en zegt dat ze dat niet zou laten gebeuren.

Plicht

De gemeente Venlo zegt er alles aan te doen om voor beiden zo snel mogelijk onderdak en passende zorg te bieden. De vader van Rilana vindt het ook een plicht van de gemeente. "Ze hebben beslissing genomen om geen kleine zorgaanbieders meer aan te besteden, ook in de gespecialiseerde zorg niet, dus zij zijn in deze verantwoordelijk", aldus vader Twan Verbeek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!