1Lunch: Limburgers eenzamer dan landgenoten

© iStock
* Fietser zwaargewond na aanrijding.* Limburger ontwerpt nieuwe rollercoaster voor Legoland. * September is 'koude' maand.
Limburgse achtbaan in Deens pretpark
In 2018 verrijst in het Deense Legoland een nieuwe achtbaan. Deze is ontworpen door de 24-jarige Romesh Popelier uit Meijel. Na zijn stage kreeg hij het verzoek om een rollercoaster te ontwerpen. Deze wordt nu ook daadwerkelijk gebouwd. Lees hier meer.
© iStock

Fietser zwaargewond na aanrijding op kruispunt

In Nederweert is vanochtend een tijdje de weg dicht geweest. Dit omdat een fietser zwaargewond was geraakt na een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising Paulus Holtenstraat-Loverstraat. Er werd ook een traumahelikopter ingevlogen. Lees hier meer.

Weerter VVD niet te spreken over treinstoringen rondom Weert

De recente treinstoringen bij Weert bereiken nu ook de politiek. De Weerter VVD plaatst namelijk grote vraagtekens bij de recente reeks treinstoringen rondom Weert. Daar waren deze maand alleen al tien treinstoringen. De partij gaat het gemeentebestuur om opheldering vragen. "Het is niet te geloven dat alleen al de afgelopen maand tien keer de treinen niet reden vanaf station Weert", zo laat raadslid Thomas van Gemert weten. Lees hier meer.
September is 'koude' maand
Brrr september wordt, na januari en april, de derde maand van dit jaar die kouder dan normaal is.Dat meldt Meteo Limburg. Donderdagmiddag kan het met (ruim) 20 graden nog net warm worden en vrijdag wordt het nog iets warmer. Daarmee komt op het KNMI-weerstation van de luchthaven bij Beek, met metingen sinds 1946, het aantal warme dagen met 20 graden en meer deze maand uit op 8, normaal zijn dit er 11. Lees hier meer.
© iStock
Eenzaamheid raakt helft van Limburg
De Limburgse bevolking wordt getroffen door eenzaamheid, blijkt uit cijfers van GGD Gezondheidsmonitor 2016. Bijna de helft van de Limburgers heeft behoefte aan meer contact met andere mensen en 12 procent voelt zich zelfs 'erg eenzaam'. Onder meer het verdwijnen van de kerk wordt aangedragen als belangrijke oorzaak. Lees hier meer.