Oppassen geblazen: code geel wegens stevige onweersbuien

© Istock
Het KNMI waarschuwt donderdagmiddag voor enkele stevige onweersbuien.
Vanaf 15:00 uur is in Limburg dan ook code geel van kracht. Volgens Meteo Limburg kan de flinke bui gepaard gaan met hagel en windstoten.

Hagel en windstoten

Eerst zullen er nog perioden met zon zijn met temperaturen tussen 27 en 30 graden. Ook is het benauwder dan woensdag. Volgens het KNMI gaan de stevige onweersbuien gepaard met lokaal veel neerslag in korte tijd en mogelijk met hagel en windstoten.

Buien

Vrijdag is er af en toe zon, en vooral in de middag is er weer kans op enkele regen- en onweersbuien. Volgens Meteo Limburg gaan er dan meer buien vallen dan donderdag. Ook kan het benauwd zijn.

Noodweer

Afgelopen maand werd Limburg hard getroffen door noodweer. Zo liet minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zich woensdagavond in Meerssen bijpraten over de toenemende water- en modderoverlast als gevolg van hoosbuien. De overlast veroorzaakte onder andere in Meerssen de afgelopen weken aanzienlijke schade aan bedrijfspanden en woningen.
Kijk op de 1Limburg Weer-pagina voor het actuele weerbericht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!