De week in beeld: selfie, Rutte op Floriade en paard op weg

Limburgse militaire maken een selfie. Pinkpop 2015. Wat doet dat paard op de weg? En oh ja er waren ook nog wat VVD'ers in het nieuws. Hier is ie weer. De week in beeld!
Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.
De periodetitel lag voor het oprapen. Enkel de semiprofs van Achilles '29 hoefde nog maar even verslagen te worden. Niet dus. Verder dan 1-1 kwam VVV niet en en dus was er immense teleurstelling bij de spelers van VVV. Pim Balkestein voorop.
VVV-speler Pim Balkestein zichtbaar teleurgesteld na het mislopen van de periode. © Bas Quaedvlieg
Hoe anders was dat voor de militairen van de Patriotmissie in Turkije die op luchtmachtbasis Vredepeel werden onderscheiden met het Bronzen Schild. Die waren maar wat vrolijk. En na de Oscarselfie en de voetbalselfie, bleken ook deze twee heren het telefonisch zelfportret ontdekt te hebben.
Twee militairen van de Patriotmissie nemen een selfie voor het Bronzen Schild. © Stefan Koopmans
Verder was er deze week nog een op hol geslagen paard dat over de weg in Ospel rende en natuurlijk de twee hoofdonderwerpen van de week. Allereerst Pinkpop. Festivaldirecteur Jan Smeets mocht woensdag ten overstaan van de hele vaderlandse pers het programma bekendmaken voor de komende editie. Daar kwam het begin van de succesvolle kaartverkoop - inclusief de traditionele rijen - op zaterdag nog eens bij.
Een automobiliste probeert een ontsnapt paard te vangen in Ospel. © Jeroen Kuit
Jan Smeets in gesprek met Giel Beelen tijdens de Pinkpop-presentatie in Paradiso Amsterdam. © ANP/Robin van Lonkhuijsen
© Jean-Pierre Geusens
Maar zelfs Pinkpop kon niet tippen aan die andere Limburger. Mark Verheijen was niet uit het nieuws weg te slaan deze week. Eerst was daar het bezoek van Mark Rutte aan een verkiezingsfeestje in Venlo tijdens de Floriade van 2012. Dit gratis door Mark Verheijen georganiseerd uitje bracht de VVD-kroonprins verder in het nauw. Na nog wat nieuwe akkefietjes en een kritisch rapport van de integriteitscommissie van zijn eigen VVD, besloot Verheijen dan ook af te treden.
Mark Verheijen krijgt cadeaus bij zijn afscheid in 2012 als gedeputeerde in Limburg. © Rob Oostwegel
Mark Rutte vlak voor zijn speech op het gratis verkiezingsfeestje tijdens de Floriade in Venlo. © ANP/Robin Utrecht
Zijn we er daarmee? Bijna. De Venloop wil namelijk van de verklede hardlopers af en dus kunnen we deze hardloopsmurf beter nu nog maar een keer tonen voordat het te laat is.
© Istock
De week eindigde vervolgens met een knal. Of beter een plof(kraak) in dit geval.
© Arnaud Nilwik
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!