Personeelstekort Zuyderland, groot probleem bij spoedpost

© Erwin Minkenberg
De werkroosters van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in Sittard-Geleen kunnen door een nijpend personeelstekort maar met moeite rondgemaakt worden.
Huisartsen maken zich zorgen over de onderbezetting, schrijft De Limburger.

Alarmerend

Volgens hen dreigt hierdoor sluiting van de 24-uurspost. Voorzitter David Jongen van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis bevestigt aan de krant dat de 24/7-roosters moeilijk ingevuld kunnen worden, maar hij ontkent dat de afdeling moet sluiten. Wel noemt hij de onderbezetting 'alarmerend'.

Factoren

Volgens de voorzitter kampt het ziekenhuis met een chronisch tekort aan SEH-verpleegkundigen en zorgt ook de aanhoudende griepgolf voor het huidige probleem.

Maatregelen

Om dit tekort op te vangen, worden verpleegkundigen van de afdeling intensive care ook ingezet op de spoedeisende hulp. Ook wordt het SEH-personeel dat op andere afdelingen werkte, tijdelijk weer teruggehaald. Verder huurt het ziekenhuis uitzendkrachten in.
Jongen verwacht dat eind dit jaar het personeelsaantal weer op peil is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!