Tweede dag Pinkpop: Broederliefde en Green Day

© ANP
Op de tweede dag van Pinkpop is het de beurt aan Green Day, Imagine Dragons en Broederliefde.
Ook Birdy, Kodaline, Sean Paul, Biffy Clyro, Clean Bandit en Gavin James zijn zondag te zien op het driedaagse muziekfestival in Landgraaf.

42.000 bezoekers

Pinkpopbaas Jan Smeets verwacht zo'n 42.000 bezoekers op dag twee. Zaterdag was het het drukst, onder meer door publiekstrekkers Justin Bieber, Martin Garrix en Kensington. Het festival duurt nog tot en met maandag, als Kings of Leon, Live, Passenger, Seasick Steve en Guus Meeuwis op het podium staan.

Lees ook: Gillende tieners domineren eerste Pinkpopdag

?De festivalgangers hebben er zondag ook weer prima (lente)weer bij. Op een klein buitje na blijft het de hele dag droog, met zo'n 21 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Oudste popfestival

Pinkpop is Nederlands oudste popfestival. De eerste editie was in 1970, toen was het nog één dag. Pinkpop betekent 'Pop met Pinksteren' en is dan ook meestal in dit weekend. De organisatie week hier echter al wel vijf keer vanaf, omdat Pinksteren toen erg vroeg viel.
Volg Pinkpop via L1: op de radio zondag (13:00-18:00u) en maandag (16:00-19:00u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.