Fractievoorzitter Reichrath zet punt achter politieke carrière

© 1Limburg
Fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA in de gemeenteraad van Landgraaf stapt uit de politiek.
Reichrath heeft een nieuwe baan bij de provincie Limburg. "Ik kies er voor mij volledig te gaan richten op die nieuwe ambtelijke uitdaging", zo zegt hij. Ondanks dat hij pas 26 jaar is, maakt Reichrath al 8,5 jaar deel uit van de gemeenteraad van Landgraaf.

Voorstander
De afgelopen periode profileerde hij zich als een fervent voorstander van een fusie van Landgraaf en Heerlen. Die ging uiteindelijk niet door. Reichrath stelt in een toelichting terug te kijken op een periode "waarin ik vanaf dag één veel tijd en energie gestoken heb in het raadslidmaatschap en het vertegenwoordigen van onze inwoners".

Dossiervreter
Hij kijkt met ‘genoegdoening terug op de behaalde resultaten die we samen met anderen in zowel een oppositie- als coalitierol hebben kunnen bereiken’. Bestuurslid Rob Snijkers van de PvdA-afdeling Landgraaf-Heerlen noemt Reichrath een echte dossiervreter. "Met hem verliezen we een bevlogen en kundig raadslid dat altijd klaar stond om de belangen van onze inwoners te dienen", aldus Snijkers.

Opvolger
Raadslid Cynthia Veerman volgt Reichrath op als fractievoorzitter. Zijn raadszetel wordt overgenomen door Jim Bemelen. Ook hij is pas 26 jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!