Gemeentesecretaris Leudal fraudeerde niet op haar werk

© Track '88
De opgepakte gemeentesecretaris van Leudal fraudeerde niet op haar werk.
Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) richt zich op haar man, die werkte voor de gemeente Helmond en in die hoedanigheid mogelijk gefraudeerd heeft. Zijn vrouw zou hoogstens het geld van haar man hebben witgewassen, zo verduidelijkt persofficier Janine Kramer.
Woensdagochtend werden ze allebei opgepakt in een onderzoek naar witwaspraktijken, valsheid in geschrifte en verduistering. De man, Pieter H., is de hoofdverdachte.

Doorzoeking

Vorige week doorzocht de politie hun woning in Echt en in kasteel Eyckholt in Roosteren. Er werd beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen.

Verduistering

Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld. Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering deed tegen de man, die daar als ambtenaar werkte. Volgens het OM ziet het er naar uit dat het verduisterde bedrag aanzienlijk hoger is dan de gemeente eerder vermoedde.
Arno Verhoeven, burgemeester van de gemeente Leudal, wil inhoudelijk niet reageren zolang het onderzoek loopt.

Lees ook: Politiek Leudal geschokt door arrestatie gemeentesecretaris.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.