Demonstranten mogen ingang tbs-kliniek niet blokkeren

De Rooyse Wissel in Oostrum © L1
Burgemeester Hans Gilissen van Venray mocht besluiten dat demonstranten niet de in- en uitgang van tbs-kliniek de Rooyse Wissel mogen blokkeren.
Dat heeft de voorzieningenrechter dinsdag bepaald.

Menselijke keten

De demonstranten wilden onder aanvoering van de Bond van Wetsovertreders dit jaar op 23 maart, 13 april, 20 april en 18 mei tussen 12.00 en 13.00 uur demonstreren bij de tbs-kliniek in Oostrum. De demonstranten waren daarbij van plan een menselijke keten van 35 personen te formeren bij de in- en uitgang van het complex.

Wanordelijkheden voorkomen

Burgemeester Gillissen wilde de blokkade voorkomen 'ter bescherming van de gezondheid van de bewoners en medewerkers van de kliniek en ter voorkoming van wanordelijkheden', aldus de voorzieningenrechter, die bovendien erop wijst dat bij calamiteiten de doorgang van de kliniek altijd open moet zijn.

'Misstanden'

Volgens de rechter gaat dat niet ten koste van de boodschap die de Bond van Wetsovertreders wil overbrengen. De vereniging wilde door middel van de blokkade in gesprek komen met de kliniek over 'misstanden' die door leden van de vereniging zouden zijn gemeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!