800.000 mensen aan buis gekluisterd voor huldiging Dumoulin

© Marcel van Hoorn/ANP
De huldiging van Giro-winnaar Tom Dumoulin op een bomvolle roze Markt in Maastricht is door ruim 800.00 mensen bekeken op televisie.
L1 en NOS zonden het feest woensdagavond live uit ter ere van de topman van Team Sunweb, die zondag als eerste Nederlandse man de Giro d'Italia op zijn naam schreef. Met 808.000 kijkers is de huldiging terug te vinden in de top 15 van de best bekeken programma's.

Onderscheidingen

Het regende onderscheidingen voor de 26-jarige Dumoulin Zo werd hij onder andere geridderd en benoemd tot Limburger van Verdienste. Dumoulin bedankte na de huldiging de duizenden mensen op de volle Markt in Maastricht. Om zijn feest compleet te maken, kreeg hij een muzikaal cadeau. Zo stond Kensington naast de kersverse Giro-winnaar op het podium. De band had zelfs een nummer aan Dumoulin gewijd.

Lees ook: Giro-winnaar Tom Dumoulin geridderd tijdens huldiging

Drie grootheden

Wielerlegenden Jan Janssen en Joop Zoetemelk waren ook naar Maastricht afgereisd om de huldiging van Tom Dumoulin bij te wonen. Jan Janssen noemde Dumoulin een toekomstig winnaar van de Tour de France. Zoetemelk prees de rust die Dumoulin tijdens de Giro uitstraalde, ook als het even wat minder goed liep zoals bij het incident met de veelbesproken sanitaire stop.

Lees ook: Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Tom Dumoulin op één podium

De huldiging terugkijken kan hier.