Studentenverenigingen op vingers getikt na ontgroening

© YouTube / PR Tragos
De Maastrichtse studentenverenigingen Tragos en Circumflex zijn in de fout gegaan tijdens de ontgroeningen, begin dit studiejaar.
Universiteitskrant Observant meldt dat de twee verenigingen op de vingers zijn getikt door Universiteit Maastricht.

Subsidie
Beide verenigingen zouden zich niet aan de Gedragscode Kennismakingstijd van de universiteit hebben gehouden. Wat er precies is gebeurd, is niet openbaar gemaakt. Het was blijkbaar genoeg voor de universiteit om een derde van de subsidie voor Tragos in te trekken. Circumflex heeft een waarschuwing gekregen.

Tweede keer
Het is niet voor het eerst dat Tragos een tik op de vingers krijgt. Vorig jaar raakte er een eerstejaars gewond tijdens de ontgroening en kregen studenten te weinig slaap. Dat was voor de universiteit reden om Tragos een voorwaardelijke straf op te leggen.Controle

Naar aanleiding van deze incidenten heeft Universiteit Maastricht besloten strengere controles uit te voeren. Vertegenwoordigers van de universiteit zeggen in de Observant dat er dit jaar wederom 'meerdere bepalingen' zijn overtreden en dat 'de afspraken in de gedragscode niet zijn nageleefd' door Tragos.


Geen incidenten

Zelf heeft de vereniging geen idee waar de aantijgingen vandaan komen. Tragos rept over een 'kennismakingstijd zonder incidenten'. De voorzitter van Circumflex erkent dat er sprake is van lichte overtredingen. "We gaan de dingen lekker intern bespreken, dit is verder niemands zaak."